When literature contributes to tomorrow’s Lind Capital

Blog entry in danish by CEO, Martin Markussen

Det finansielle marked er komplekst og omskifteligt, og det betyder, at der stilles højere krav til at være agil og nytænkende. Det betyder også, at der stilles højere krav til den enkelte medarbejder i forhold til at holde sig opdateret på nye tendenser inden for ens forretningsområde. Hvorfor? Fordi det er et samlet ansvar, at vi kontinuerligt udfordrer ’plejer’ og finder nye muligheder for, hvor virksomheden kan eller skal bevæge sig hen. Som Darwin sagde; “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change”.

Jeg tror på, at ny viden, øgede kompetencer og personlig udvikling er noget, man løbende er nødt til at tilegne sig for at forblive ’best in class’, og jeg er stor fortaler for at skabe det nødvendige rum for den udvikling i Lind Capital. Netop fordi vi lever af, at vores medarbejdere er de dygtigste, som tør udfordre og kan inspirere kollegaerne.

I jagten på at tilegne sig ny viden kan det være svært at få et overblik over, hvad man skal kaste sig over, når udbuddet er så stort. En vej er via kurser/uddannelse mv. hvilket vi i den grad også dyrker, men jeg synes også, der er stor værdi at hente i litteraturen. Derfor er jeg heller ikke bleg for at komme med anbefalinger til bøger, som jeg selv har fundet stor værdi i, eller forfattere som jeg er blevet inspireret af. Samtidig har vi en intern ordning om, at virksomheden betaler for de bøger, medarbejderne ønsker at læse, og som derefter stilles i vores ’LC- bibliotek’ til glæde for andre kollegaer. Skulle jeg anbefale tre bøger lige nu, ville jeg vælge følgende:

“Thinking, fast and slow”, Daniel Kahneman

“Adaptive markets: Financial evolution at the speed of thought”, Andrew W. LO

“Efficiently inefficient”, Lasse Heje Pedersen

Jeg er af den overbevisning, at viden bliver ekstra værdifuld, når man deler den med andre. Derfor gør jeg meget ud af at sparre med de medarbejdere, der har tilegnet sig ny viden, eller har læst noget interessant. For mig er det vigtigt at investere i disse værdiskabende relationer, for jeg tror oprigtigt på, at det er den vej igennem, at vi udvikler medarbejdere og virksomheden, samt skaber grobund for trivsel og vækst i organisationen. I Lind Capital har vi kontinuerligt fokus på at opsøge og lade os inspirere af ny forskning og tendenser – det bidrager nemlig til at skabe morgendagens Lind Capital.

Så har du en anbefaling til en interessant bog, du mener, jeg bør læse? Så hører jeg meget gerne fra dig.

/Martin Markussen.

Share now

Facebook
LinkedIn
Twitter