DK EN

10 år med Lind Capital

Blogindlæg af stifter af Lind Capital, Henrik Lind

Blogindlæg d. 30. august, 2017

Den 7. marts 2007 blev Lind Capital stiftet. Bevæggrunden for opstarten af det nye firma var, at vi så muligheder i nogle ineffektiviteter på markedet for danske investeringsbeviser. Siden da har markedet rykket sig og som den nye udfordrer på markedet, har Lind Capital været med til at skabe det ryk. De omskiftelige markedsforhold stiller store krav til den enkelte medarbejders omstillingsparathed. Derfor har det været afgørende, at vores medarbejdere igennem tiden har haft lysten og evnen til at udvikle sig sammen med Lind Capital, for det er ikke nogen hemmelighed, at det at have de rigtige medarbejdere, er vores vigtigste aktiv. Hvis ikke vores medarbejdere udvikler sig, kan vi hverken skabe eller følge de ryk, der sker i markedet.

Her 10 år efter sidder vi over 40 medarbejdere i Lind Capital med en akkumuleret indtjening før skat på over 100 mio. kr. i vores levetid som præ-teenagere. Vi har fået opbygget en stærk men fleksibel forretningsplatform, vi har tilegnet os et dybt markedskendskab på udvalgte markeder, og så har vi skabt en helt unik kultur.

Hvordan er vi nået så langt på denne rejse? Det er der mange forklaringer på, men et afgørende parameter er, at vi har formået at holde fast i vores værdier og principper for at drive forretning. Det har været altafgørende i mødet med de udfordringer, Lind Capital har stået overfor, for rejsen har ikke været uden modgang på vejen. Sådan vil det altid være, når man træder ind på et modent marked som det finansielle, hvor der findes mange etablerede aktører, men den modgang har vi brugt som læring til at forbedre os.

I Lind Capital har vi et kontinuerligt fokus på at fremme en innovativ og team-orienteret kultur, hvor hver eneste medarbejder oplever frie rammer, stort ansvar og anerkendelse for stærk performance. Vores medarbejdere er kendetegnet ved, at de stiller spørgsmålstegn ved det eksisterende, tænker i nye måder at optimere på og samtidig formår at tilpasse sig forandring – og alle kan have potentialet til at blive en del af rejsen – med eller uden erfaring. Det er den iværksætterånd, Lind Capital blev skabt på, og som stadig er så central for virksomheden og de medarbejdere, som er en del heraf.

I 2007 trådte Lind Capital ind i en branche, hvor vi hurtigt blev kendt som dem, der udfordrede det eksisterende marked. Og det har vi tænkt os at blive ved med, for det sikrer samtidig, at vi forbliver omstillingsparate. Det er også denne tilgang til forretningen, som kendetegner hele koncernen og som altid har gjort, og stadig gør, Lind Capital til en anderledes og dynamisk spiller på markedet.

Jeg er stolt af det, som medarbejderne i Lind Capital har opnået – og med den platform der nu er skabt, lover det godt for hvordan, vi er i stand til at håndtere fremtidens udfordringer og muligheder.

/Henrik Lind

Nyheder

Her finder du de nyeste nyheder fra Lind Capital:

Læs mere

Arkiv

I vores arkiv finder du ældre nyheder fra LC:

Læs mere

Blog

Her finder du LC's online blog:

Læs mere

Copyright © Lind Capital A/S 2016